Lekker & Goed Eten

Aziatische biefstuk met garnalen en mie

Vlees en garnalen combi met mooie oosterse smaken

Ingrediënten

2 personen

  • 2 -4 el sesamzaad

    300 gr lendestuk of ‘Sirloin Steak’

    zout

    peper

    naar smaak five-spice kruiden

    2 el sesamolie

    2 el zonnebloemolie

    250 gr rijstnoedels (of andere pasta)

    1 chilipeper

    duim gember

    1 bosje lenteui

    200 gr grote, gepeld garnalen

    4 tenen knoflook

    100 gr taugé

    flinke scheut hoisinsaus

    flinke scheut sojasaus

    1 limoen

    1 bosje koriander

Bereiding

Het vlees

  1. Sesamzaad vooraf even roosteren in een braadpan; zet apart.
  2. Snij eventueel het vet van de steak
  3. Bestrooien met peper, zout en vooral, met de five-spice kruiden
  4. De steak in een beetje zonnebloem medium aanbakken
  5. Later op smaak brengen met sesamolie en na een paar minuten uit de pan
  6. Hou apart op een bord, eventueel in folie

 

De noedels

  1. (Rijst)Noedels beetgaar koken; een paar lepels kookvocht bewaren
  2. Chilipeper, gember en bosui snijden en wokken in zonnebloemolie.
  3. Garnalen meebakken, op smaak brengen met wat sesamolie
  4. (Pers) de knoflook en doe met de taugé erbij
  5. Gas uitzetten
  6. Hoissin- en sojasaus in de wok
  7. Noedels met het kookvocht er doorheen mengen
  8. Limoen boven de wok uitknijpen
  9. Nu pas de steak in reepjes snijden en op de noedels leggen
  10. Garneren met de noten en het sesamzaad
  11. De koriander er over snipperen

Chef's ervaringen

  1. Cashewnoten ipv sesamzaad is ook lekker en maakt het tot een meer Thais gerecht
  2. Vervanging van de steak door gewone biefstuk kan prima
  3. Verbrand de sesamolie niet! Vandaar het aanbraden in gewone olie
  4. Fantastisch te combineren met de Aziatisch Salade.