Ingrediënten
2 personen
-
2 -4 el sesamzaad
300 gr lendestuk of ‘Sirloin Steak’
zout
peper
naar smaak five-spice kruiden
2 el sesamolie
2 el zonnebloemolie
250 gr rijstnoedels (of andere pasta)
1 chilipeper
duim gember
1 bosje lenteui
200 gr grote, gepeld garnalen
4 tenen knoflook
100 gr taugé
flinke scheut hoisinsaus
flinke scheut sojasaus
1 limoen
1 bosje koriander
Bereiding
Het vlees
- Sesamzaad vooraf even roosteren in een braadpan; zet apart.
- Snij eventueel het vet van de steak
- Bestrooien met peper, zout en vooral, met de five-spice kruiden
- De steak in een beetje zonnebloem medium aanbakken
- Later op smaak brengen met sesamolie en na een paar minuten uit de pan
- Hou apart op een bord, eventueel in folie
De noedels
- (Rijst)Noedels beetgaar koken; een paar lepels kookvocht bewaren
- Chilipeper, gember en bosui snijden en wokken in zonnebloemolie.
- Garnalen meebakken, op smaak brengen met wat sesamolie
- (Pers) de knoflook en doe met de taugé erbij
- Gas uitzetten
- Hoissin- en sojasaus in de wok
- Noedels met het kookvocht er doorheen mengen
- Limoen boven de wok uitknijpen
- Nu pas de steak in reepjes snijden en op de noedels leggen
- Garneren met de noten en het sesamzaad
- De koriander er over snipperen
Chef's ervaringen
- Cashewnoten ipv sesamzaad is ook lekker en maakt het tot een meer Thais gerecht
- Vervanging van de steak door gewone biefstuk kan prima
- Verbrand de sesamolie niet! Vandaar het aanbraden in gewone olie
- Fantastisch te combineren met de Aziatisch Salade.