Ingrediënten
2 personen
-
1 krop romaine sla (of andere soort naar keuze)
bosje radijs
1 peen
1/2 komkommer
4-6 st oesterzwammen (beetje gebakken)
bosje lente-ui
1/2 bakje tuinkers
1/2 bakje alfalfa
bosje koriander
50 gr, geroosterd cashewnoten
50 gr, geroosterd zonnebloempitten
50 gr ingelegde gember
1-2 limoensap
1 el vissaus
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 verse rode peper
Bereiding
de Sla
- Was de sla en leg de blaadjes op een groot bord
- Maak lange repen van de peen met een dunschiller
- Halveer de radijsjes en verspreid over de sla
- Leg de komkommer er in plakjes bij
- Leg de gebakken oesterzwammen erbij
- Snij de lente-uien schuin, zoals ze dat in Thailand zo mooi doen
- Knip en strooi de alfalfa en de tuinkers eroverheen
- Druppel naar smaak de dressing over dit alles heen
- Bestrooien met de koriander en de geroosterde cashewnoten en zonnebloempitten
de Dressing
- Pers de limoen uit in een afsluitbare potje
- Doe de ingelegde gember, vissaus, sojasaus en de sesamolie er naar smaak bij
- Snij het rode pepertje fijn en voeg toe
- Géén peper en zout!
- Doe de deksel dicht en schud flink
- Proef ‘met-de-pink’; doe er naar smaak nog een beetje van één van de ingrediënten bij
Chef's ervaringen
- Uitgelezen combi met het ‘Aziatische biefstuk’-recept! Ook ivm het meebakken van de oesterzwammen.
- Anders kun je de oesterzwammen ook apart in wat sesamolie bakken, maar kijk uit voor het verbranden van de olie.
- Vervang de oesterzwammen door champignons.
- Geroosterde paprika uit een pot is ook een zalige toevoeging
- De dressing kun je ook een paar dagen bewaren in een jampot in de koelkast voor later gebruik