Lekker & Goed Eten

Aziatische Salade

Pittige salade heerlijk op zich, maar vooral een goede combi met de Aziatische steak

Ingrediënten

2 personen

  • 1 krop romaine sla (of andere soort naar keuze)

    bosje radijs

    1 peen

    1/2 komkommer

    4-6 st oesterzwammen (beetje gebakken)

    bosje lente-ui

    1/2 bakje tuinkers

    1/2 bakje alfalfa

    bosje koriander

    50 gr, geroosterd cashewnoten

    50 gr, geroosterd zonnebloempitten

    50 gr ingelegde gember

    1-2 limoensap

    1 el vissaus

    1 el sojasaus

    1 el sesamolie

    1 verse rode peper

Bereiding

de Sla

  1. Was de sla en leg de blaadjes op een groot bord
  2. Maak lange repen van de peen met een dunschiller
  3. Halveer de radijsjes en verspreid over de sla
  4. Leg de komkommer er in plakjes bij
  5. Leg de gebakken oesterzwammen erbij
  6. Snij de lente-uien schuin, zoals ze dat in Thailand zo mooi doen
  7. Knip en strooi de alfalfa en de tuinkers eroverheen
  8. Druppel naar smaak de dressing over dit alles heen
  9. Bestrooien met de koriander en de geroosterde cashewnoten en zonnebloempitten

 

de Dressing

  1. Pers de limoen uit in een afsluitbare potje
  2. Doe de ingelegde gember, vissaus, sojasaus en de sesamolie er naar smaak bij
  3. Snij het rode pepertje fijn en voeg toe
  4. Géén peper en zout!
  5. Doe de deksel dicht en schud flink
  6. Proef ‘met-de-pink’; doe er naar smaak nog een beetje van één van de ingrediënten bij

Chef's ervaringen

  1. Uitgelezen combi met het ‘Aziatische biefstuk’-recept! Ook ivm het meebakken van de oesterzwammen.
  2. Anders kun je de oesterzwammen ook apart in wat sesamolie bakken, maar kijk uit voor het verbranden van de olie.
  3. Vervang de oesterzwammen door champignons.
  4. Geroosterde paprika uit een pot is ook een zalige toevoeging
  5. De dressing kun je ook een paar dagen bewaren in een jampot in de koelkast voor later gebruik