Ingrediënten
4 personen
-
pakje 400gr Bladerdeeg
pakje 400gr Koolvis, of andere witvis
4-6 st Grote Garnalen
Olijfolie
2-4 teentjes Knoflook
2 bosjes Lente-uitjes
1 Rode peper
2-4 st Champignons
400 gr Spinazie
400 gr Jong-belegen Kaas
zout
peper
nootmuskaat
naar wens Mozzarella
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200c˚
- Snij de knoflook, het pepertje en de lente-uien in stukken; doe ze in een pan op een hoog vuur met olijfolie en roerbak een paar minuten.
- Doe de spinazie en grof gehakte champignons erbij, laten inkoken.
- Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe, bak even mee en zet daarna het vuur uit.
- Bekleed de met de olie ingevette bodem en de zijkant van een springvorm met het bladerdeeg.
- Doe het mengsel hierin.
Laat de vis uitlekken, pel de garnalen en verdeel dit alles op het mengsel in de vorm. - Rasp hier een deel van de kaas overheen
- Leg het bladerdeeg erop, stop hem rond de vis en langs de zijkanten van de vorm, en doe het laatste vel erop.
- Leg de Mozzarella in plakken bovenop.
- Rasp er nog een laag kaas over en besprenkel eventueel met wat olijfolie.
- Bak 15 minuten, of tot de taart goudbruin en knapperig is.