Lekker & Goed Eten

Varkenshaas met camembert en spek

Simpele Smaakbom

Ingrediënten

2 personen

  • 2, korte varkenshaas

    half kaasje camembert

    200gr ontbijtspek

    eetlepel honing

    eetlepel olijfolie

    2 takjes rozemarijn

    peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd een paar inkepingen in de varkenshaas
  3. Snijd de camembert in plakjes
  4. Wikkel de plakjes camembert in het ontbijtspek en stop deze in de inkepingen
  5. Hak de rozemarijn naalden fijn
  6. Vermeng die met de olijfolie en honing tot een marinade
  7. Leg de varkenshaasjes in een braadslede en bestrijk met de marinade
  8. Bestrooi met zwarte peper en een beetje zout
  9. Zet de varkenshaasjes in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden
  10. Serveer een hele varkenshaas of snijd in stevige plakken
  11. Gaat prima met zowel rijst als aardappelen en bv licht gestoomde peentjes en prei

Chef's ervaringen

  1. Vervang de camembert door brie of gorgonzola
  2. Wees matig met zout omdat het spek van zichzelf ook al zout van smaak is