Lekker & Goed Eten

Paksoi met garnalen en pinda’s

Klassiek, maar nog altijd super!

Ingrediënten

2 personen

  • 400gr pandanrijst

    200gr pinda’s

    12-16 garnalen, grote

    1 paksoi

    3-4 tenen knoflook

    1 duim gember

    1 rode peper

    2 rode ui of sjalot

    1 limoensap

    zonnebloemolie

    naar smaak thaise vissaus

    naar smaak sesamolie

    (opt.) oesterzwammen

    (opt.) sesamzaad, geroosterd

Bereiding

  1. Kook de pandanrijst
  2. Doe de pinda’s in een droge wok en verwarm sterk, daarna uit de pan en apart houden
  3. Snijd de paksoi en hou het witte deel met de stronk en de groene bladeren van het blad apart
  4. Verhit de (sesam)olie in de wok en roerbak de (gepelde of ongepelde) garnalen tot ze gaar zijn, daarna apart zetten
  5. Schep de gesneden knoflook, geraspte gember en rode peper door de resterende olie, voeg desnoods wat olie toe
  6. Doe na een paar minuten de ui en de witte stukken paksoi erbij en roerbak nog 2 – 3 min
  7. Voeg het groene blad toe en roerbak nog 1 min
  8. Schep de garnalen en pinda’s erdoor en roerbak nog even
  9. Breng op smaak met limoensap en vissaus
  10. Serveer op de rijst

Chef's ervaringen

  1. Bereid alles eerst in zonnebloemolie en breng later op smaak met sesamolie omdat die kan verbranden
  2. Bak een paar oesterzwammen mee
  3. Je kunt de paksoi door chinese kool of spinazie vervangen
  4. Ik deed het zelfs met voor-gegaarde boontjes…
  5. Vervang de pinda’s door chasewnoten
  6. Of  bestrooi met sesamzaadjes