Ingrediënten
2 personen
-
400gr pandanrijst
200gr pinda’s
12-16 garnalen, grote
1 paksoi
3-4 tenen knoflook
1 duim gember
1 rode peper
2 rode ui of sjalot
1 limoensap
zonnebloemolie
naar smaak thaise vissaus
naar smaak sesamolie
(opt.) oesterzwammen
(opt.) sesamzaad, geroosterd
Bereiding
- Kook de pandanrijst
- Doe de pinda’s in een droge wok en verwarm sterk, daarna uit de pan en apart houden
- Snijd de paksoi en hou het witte deel met de stronk en de groene bladeren van het blad apart
- Verhit de (sesam)olie in de wok en roerbak de (gepelde of ongepelde) garnalen tot ze gaar zijn, daarna apart zetten
- Schep de gesneden knoflook, geraspte gember en rode peper door de resterende olie, voeg desnoods wat olie toe
- Doe na een paar minuten de ui en de witte stukken paksoi erbij en roerbak nog 2 – 3 min
- Voeg het groene blad toe en roerbak nog 1 min
- Schep de garnalen en pinda’s erdoor en roerbak nog even
- Breng op smaak met limoensap en vissaus
- Serveer op de rijst
Chef's ervaringen
- Bereid alles eerst in zonnebloemolie en breng later op smaak met sesamolie omdat die kan verbranden
- Bak een paar oesterzwammen mee
- Je kunt de paksoi door chinese kool of spinazie vervangen
- Ik deed het zelfs met voor-gegaarde boontjes…
- Vervang de pinda’s door chasewnoten
- Of bestrooi met sesamzaadjes