Ingrediënten
2 personen
-
500 g Spaghetti
zeezout
zwarte peper
olijfolie
2 t knoflook
1 á 2 Spaanse of chilipeper
500 g grote rauwe Garnalen
1 glas witte wijn
5 zongedroogde tomaten
1 citroen
2 handenvol rucola
geraspt, naar smaak parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de spaghetti.
- Verhit 3 flinke scheuten olijfolie in een koekenpan en doe er de gehakte knoflook en het verkruimelde pepertje bij.
- Bak de garnalen kort mee.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes (of doe er tomatenpuree bij); bak even mee.
- Giet de witte wijn in de pan en verwarm verder.
- Meng de spaghetti en de saus door elkaar,
- Rasp de schil van de citroen; even apart houden (zie ook “Orange Zest”)
- Knijp het citroensap erover.
- Doe de helft van de rucola erbij.
- Giet er desgewenst een beetje van het kookvocht bij om de saus dunner te maken.
- Strooi er naar smaak zout, peper, de geraspte parmezaanse kaas, de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.