Ingrediënten
2 personen
-
flinke scheut zonnebloemolie
250gr gehakt
naar smaak sambal oelek
el korianderpoeder
el komijnpoeder
1 ui
4 knoflookteentjes
150gr gewassen sperziebonen
150gr tomaten
1 rode paprika
2el ketjap manis
zout en peper
Bereiding
- Gaar de boontjes ± 8 minuten voor in een schaal in de magnetron
- Bak ondertussen de sambal even in de ruime hoeveelheid olie
- Rul het gehakt mee
- Voeg koriander en komijn toe
- Gesneden ui en knoflook erbij en goed mengen
- Op het laatst ook de voorgegaarde boontjes en de in stukken gesneden paprika en tomaten toevoegen
- Op smaak brengen met ketjap manis, zout en pepper
- Serveren als bijgerecht of met witte rijst als hoofdmaaltijd
Chef's ervaringen
- De groente niet te gaar laten worden, dus slechts kort meebakken
- Maak een vegetarische versie met plantaardig gehakt als vleesvervanger; doe er dan een verkruimeld blokje groentebouillon bij
- Serveer er komkommer en kroepoek bij!