Lekker & Goed Eten

Sambal Goreng Boontjes

Niet Helemaal zoals mijn schoonmoeder het bedoelde…🤓

Ingrediënten

2 personen

  • flinke scheut zonnebloemolie

    250gr gehakt

    naar smaak sambal oelek

    el korianderpoeder

    el komijnpoeder

    1 ui

    4 knoflookteentjes

    150gr gewassen sperziebonen

    150gr tomaten

    1 rode paprika

    2el ketjap manis

    zout en peper

Bereiding

  1. Gaar de boontjes ± 8 minuten voor in een schaal in de magnetron
  2. Bak ondertussen de sambal even in de ruime hoeveelheid olie
  3. Rul het gehakt mee
  4. Voeg koriander en komijn toe
  5. Gesneden ui en knoflook erbij en goed mengen
  6. Op het laatst ook de voorgegaarde boontjes en de in stukken gesneden paprika en tomaten toevoegen
  7. Op smaak brengen met ketjap manis, zout en pepper
  8. Serveren als bijgerecht of met witte rijst als hoofdmaaltijd

 

Chef's ervaringen

  1. De groente niet te gaar laten worden, dus slechts kort meebakken
  2. Maak een vegetarische versie met plantaardig gehakt als vleesvervanger; doe er dan een verkruimeld blokje groentebouillon bij
  3. Serveer er komkommer en kroepoek bij!