Lekker & Goed Eten

Lamsbiefstuk met aardappelen en doperwten

Weinig ingrediënten, maar wel veel smaak

Ingrediënten

personen

  • 6 a 8 kleine Aardappelen

    300 gram Lamsbiefsuk

    300 gram (diepvries)Erwten

    2 eetlepels Groene pesto

    1 eetlepel Rode wijnazijn

    handvol Basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Aardappelen wassen en in stukken snijden 
  2. Koken in zout water, ongeveer 15 minuten
  3. Vette kant van het lamsvlees insnijden 
  4. Rol op de werkplank door zout en peper
  5. In hete droge pan op vetzijde, iets aandrukken
  6. Laat het vet smelten en keer regelmatig tot het vlees een mooi korstje heeft
  7. Doe de diepvries erwten ongeveer 3 minuten in het water bij de aardappelen
  8. Dan afgieten en laten stomen en wat kookvocht apart houden
  9. Na ongeveer 10 minuten het vlees uit de pan afgedekt met folie op een boord houden. De sappen trekken nu terug in het vlees; wat er toch nog uitlekt dadelijk gebruiken
  10. Groene pesto in de vleespan door het kookvocht roeren met een eetlepel rode wijnazijn
  11. De aardappelen met de erwten er doorheen; goed schudden tot alles mooi bedekt is met het mengsel
  12. De helft van de basilicumblaadjes er overheen snipperen
  13. Lam in plakjes snijden en over de aardappelen verdelen
  14. Dan het bewaarde vleessap erover gieten
  15. Garneren met de rest basilicumblaadjes

Chef's ervaringen