Lekker & Goed Eten

Kalkoenstoof met zoete aardappel, rozijnen en kerrie

Kalkoenstoof

Ingrediënten

2 personen

  • 400g kalkoenfilet

    1-2 zoete aardappelen

    2 uien

    3 tenen knoflook

    2 sinaasappel

    bosje koriander

    blikje tomatenpuree

    2-3 handjes rozijnen

    200ml kippenbouillon

    2-3 eetlepels kerriepoeder

    olijfolie

    bosje koriander

    zout en peper

Bereiding

  1. Snij de geschilde zoete aardappel in blokjes.
  2. Snij de ui in ringen en pers de knoflook.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Snij de kalkoenfilets in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoen bruin; schep die daarna uit de pan.
  6. Voeg daarna nog olie toe; stoof de ui en bak de knoflook aan.
  7. Doe de kerrie en de tomatenpuree erbij en laat kort bakken.
  8. Daarna het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel erbij.
  9. Laat 20 min. koken op middelhoog vuur.
  10. Voeg dan de blokjes kalkoen en de rozijnen toe; nog even laten garen.
  11. Breng op smaak met wat peper en zout.
  12. Serveer met de koriander

Chef's ervaringen

  1. Het even meebakken van de kerrie voorkomt de bittere smaak die het soms kan geven
  2. Het geeft recepten een citrusachtige, pittige smaak.
  3. Daarvoor bestaan ook speciale raspjes, de zog. “Zesteur” maar met een dunschiller in plakjes snijden lukt ook best goed.
  4. En ziet er leuk uit!