Ingrediënten
2 personen
-
250gr linzen
2 kabeljauwfilets of kabeljauwhaasjes
200gr pancetta
een paar eetlepels olijfolie
4 rozemarijntakjes
2 tenen knoflook
1-2 sjalot
2-3 champignons
200gr spinazie
naar smaak rode wijnazijn
Bereiding
- De linzen met zout water laten koken
- De kabeljauwhaasjes op smaak brengen met zout en zwarte peper
- Leg de plakjes pancetta aansluitend naast elkaar op het werkblad
- Leg de filets daar in midden op en wikkel ze in de pancetta
- Aanbakken in de anti-aanbak pan met olijfolie
- Met de rozemarijntakjes als kwastjes de olie over de vis strijken en later ernaast meebakken
- De vis met de krokante rozemarijntakjes uit de pan en apart houden
- In een andere pan met olie eerst de knoflook in plakjes in de pan, even fruiten
- Daarna de en champignons en sjalot erbij en even meebakken
- Dan de spinazie in de pan en laten slinken tot het bijna droog is
- Dan pas eventueel meer olie en zout op de spinazie
- Op het laatst een beetje rode wijn azijn erbij is belangrijk voor de specifieke smaak
- Opdienen met de spinazie en linzen op het bord , dan de vissteaks erop leggen
Chef's ervaringen
- Eerst de knoflook, sjalot en champignons (of oesterzwam) aanbakken voordat je de spinazie erbij doet.
- Gebruik rustig ontbijtspek ipv de pancetta .
- Ik fruit de knoflook altijd stevig, omdat ik bijna gefrituurde lekker vind.