Lekker & Goed Eten

Geitenkaas-salade met aardbeien

Salade met een Zoete toon

Ingrediënten

2 personen

  • 250gr aardbeien

    100gr veldsla

    2 handen pijnboompitten

    125gr geitenkaasje

    1st komkommer

    1st avocado

    handvol verse basilicum blaadjes

    flinke scheut balsamicoazijn

    flinke scheut olijfolie

    1el honing

    zout

    vers gemalen peper

Bereiding

De Salade

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden
  2. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een koekenpan
  3. Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepeltje de zaadlijst eruit
  4. Snijd hem in halve maantjes en doe in een kom samen met de sla, blaadjes basilicum en de aardbeien 
  5. Met de handen een beetje olijfolie erdoor mengen
  6. Snijd de avocado doormidden; verwijder de pit en schil hem
  7. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes en verdeel deze samen met de geitenkaas en pijnboompitten over de salade

 

De Dressing

  1. Meng de balsamicoazijn, honing, olijfolie met wat zout en peper in een jampotje door elkaar
  2. Sprenkel naar smaak over de salade 

Chef's ervaringen

  1. Salade met een zoete toon, maar toch ook ‘groen’!
  2. En gezond door de Vitamine C bommetjes die de aardbeien nu eenmaal zijn
  3. De resterende dressing kun je in het jampotje in de koelkast bewaren; dat scheelt de volgende keer tijd en moeite