Ingrediënten
2 - 4 personen
-
200gr Basmati rijst
3 t Knoflook
2 st Rode Pepertjes
duim Gember
2-4 Lente uien
2-4 el Mango chutney
20 st grote Garnalen
2 el Yoghurt
bosje Koriander
2 Papadums
krop Gem Sla
10 Snoep tomaatjes
bosje Verse Munt
1 Citroen
(opt.) sesamzaad, geroosterd
Bereiding
De Rijstcake:
- Doe de basmati rijst in een platte pan en doe er 2x zoveel water bij.
- 10 minuten koken met zout tot het water opgenomen is.
- Dan op laag vuur 5 minuten laten staan om een mooie bruine koek te laten bakken
- Haal de pan van het vuur en dek af om zo te laten afkoelen.
In de Wok:
- De knoflook, de rode pepers, de gember lucifers en de schuin gesneden Lente-uien
- Na een paar minuten bakken de mangochutney toevoegen
- Doe dan de helft van de massa kort in de blender met een klein beetje water
- Bak ondertussen de (on-)gepelde garnalen mee in de resterende massa tot ze mooi roze zijn
- Daarna het mengsel uit de blender terug en nog even een paar minuten doorverwarmen
- Serveren met een lepel yoghurt bovenop, wat korianderblaadjes en de papadum-crush
- En eventueel onderstaande ‘Super Simpele Salade’
Chef's ervaringen
Extra erbij serveren, de Super Simpele Salade:
- Sla blaadjes op een bord leggen
- (Snoep)Tomaatjes ertussen, eventueel gehalveerd
- Muntblaadjes er overheen snipperen
- Besprenkelen met een beetje citroensap
- Geen olie!
Tips:
- De salade past uiteraard ook bij andere pittige gerechten
- En kan gewoon op het te serveren boord bij de rijst en garnalen
- Eerst even wat sesamzaad roosteren om later mee te garneren