Lekker & Goed Eten

Garnalen-curry met Basmatirijst

Simpel maar (H)eerlijk Garnalen gerecht met typisch pittige en zoete Thaise touch

Ingrediënten

2 - 4 personen

  • 200gr Basmati rijst

    3 t Knoflook

    2 st Rode Pepertjes

    duim Gember

    2-4 Lente uien

    2-4 el Mango chutney

    20 st grote Garnalen

    2 el Yoghurt

    bosje Koriander

    2 Papadums

    krop Gem Sla

    10 Snoep tomaatjes

    bosje Verse Munt

    1 Citroen

    (opt.) sesamzaad, geroosterd

Bereiding

De Rijstcake:

  1. Doe de basmati rijst in een platte pan en doe er 2x zoveel water bij.
  2. 10 minuten koken met zout tot het water opgenomen is.
  3. Dan op laag vuur 5 minuten laten staan om een mooie bruine koek te laten bakken
  4. Haal de pan van het vuur en dek af om zo te laten afkoelen.

 

In de Wok:

  1. De knoflook, de rode pepers, de gember lucifers en de schuin gesneden Lente-uien
  2. Na een paar minuten bakken de mangochutney toevoegen
  3. Doe dan de helft van de massa kort in de blender met een klein beetje water
  4. Bak ondertussen de (on-)gepelde garnalen mee in de resterende massa tot ze mooi roze zijn
  5. Daarna het mengsel uit de blender terug en nog even een paar minuten doorverwarmen
  6. Serveren met een lepel yoghurt bovenop, wat korianderblaadjes en de papadum-crush
  7. En eventueel onderstaande ‘Super Simpele Salade’

Chef's ervaringen

Extra erbij serveren, de Super Simpele Salade:

  1. Sla blaadjes op een bord leggen
  2. (Snoep)Tomaatjes ertussen, eventueel gehalveerd
  3. Muntblaadjes er overheen snipperen
  4. Besprenkelen met een beetje citroensap
  5. Geen olie!

 

Tips:

  1. De salade past uiteraard ook bij andere pittige gerechten
  2. En kan gewoon op het te serveren boord bij de rijst en garnalen
  3. Eerst even wat sesamzaad roosteren om later mee te garneren