Lekker & Goed Eten

Aardbeien Kwarktaart

O, it Make’s me Smile…

Ingrediënten

2 personen

  • 8 a 10 st gelatineblaadjes

    250gr volkoren koekjes

    naar smaak citroenrasp

    1 el citroensap

    200gr roomboter

    400gr kwark

    250gr aardbeien, ter garnering

    250gr aardbeien, gepureerde

    250ml slagroom

    borrelglas (aardbeien)liqueur

Bereiding

De Bodem

  1. Maak de bodem voor de taart in een springvorm; bekleed daartoe de onderkant van het blik met bakpapier, maar het gaat ook heel goed zonder
  2. Stamp de koekjes fijn in de blender of met een deegroller
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg toe aan de koekkruimels
  4. Bekleed de bodem van de springvorm met het mengsel en druk stevig aan
  5. Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden

 

De Kwarkmassa

  1. Week de gelatineblaadjes, los van elkaar, in koud water en knijp na een paar minuten uit
  2. Pureer en verwarm de  ontkroonde 300gr aardbeien in een steelpan op een laag vuurtje (niet koken!)
  3. Voeg de gelatineblaadjes toe
  4. Zodra de blaadjes zijn opgelost voeg je de eetlepel citroensap en de rasp toe (zie ook “Orange Zest”)
  5. Plus eventueel een borrelglas liqueur
  6. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen
  7. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf
  8. Zodra de gepureerde aardbeienmassa is afgekoeld meng je die samen door de kwark
  9. Voeg als laatste de opgeklopte slagroom toe
  10. Giet het mengsel in de springvorm
  11. Laat ongeveer drie uur opstijven in de koelkast.
  12. Maak de overgebleven 300gr aardbeien schoon en decoreer de taart hiermee voordat je een stuk serveert

Chef's ervaringen

  1. Bastognekoek is goed voor een traditionele bodem
  2. Voor een snelle versie kun je een kant-en-klare bodem gebruiken ipv. die zelf te maken
  3. Desgewenst kun je de taartrand met een paar aardbeien garneren; snij ze in tweeën en zet ze tegen de rand van de springvorm voordat je de kwarkmassa uitgiet
  4. Muntblaadjes ter garnering zijn een smakelijke toevoeging en meer dan decoratief