Ingrediënten
2 personen
-
250gr aardbeien
100gr veldsla
2 handen pijnboompitten
125gr geitenkaasje
1st komkommer
1st avocado
handvol verse basilicum blaadjes
flinke scheut balsamicoazijn
flinke scheut olijfolie
1el honing
zout
vers gemalen peper
Bereiding
De Salade
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden
- Rooster de pijnboompitten lichtjes in een koekenpan
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepeltje de zaadlijst eruit
- Snijd hem in halve maantjes en doe in een kom samen met de sla, blaadjes basilicum en de aardbeien
- Met de handen een beetje olijfolie erdoor mengen
- Snijd de avocado doormidden; verwijder de pit en schil hem
- Snijd het vruchtvlees in halve maantjes en verdeel deze samen met de geitenkaas en pijnboompitten over de salade
De Dressing
- Meng de balsamicoazijn, honing, olijfolie met wat zout en peper in een jampotje door elkaar
- Sprenkel naar smaak over de salade
Chef's ervaringen
- Salade met een zoete toon, maar toch ook ‘groen’!
- En gezond door de Vitamine C bommetjes die de aardbeien nu eenmaal zijn
- De resterende dressing kun je in het jampotje in de koelkast bewaren; dat scheelt de volgende keer tijd en moeite