Ingrediënten
personen
-
6 a 8 kleine Aardappelen
300 gram Lamsbiefsuk
300 gram (diepvries)Erwten
2 eetlepels Groene pesto
1 eetlepel Rode wijnazijn
handvol Basilicumblaadjes
Bereiding
- Aardappelen wassen en in stukken snijden
- Koken in zout water, ongeveer 15 minuten
- Vette kant van het lamsvlees insnijden
- Rol op de werkplank door zout en peper
- In hete droge pan op vetzijde, iets aandrukken
- Laat het vet smelten en keer regelmatig tot het vlees een mooi korstje heeft
- Doe de diepvries erwten ongeveer 3 minuten in het water bij de aardappelen
- Dan afgieten en laten stomen en wat kookvocht apart houden
- Na ongeveer 10 minuten het vlees uit de pan afgedekt met folie op een boord houden. De sappen trekken nu terug in het vlees; wat er toch nog uitlekt dadelijk gebruiken
- Groene pesto in de vleespan door het kookvocht roeren met een eetlepel rode wijnazijn
- De aardappelen met de erwten er doorheen; goed schudden tot alles mooi bedekt is met het mengsel
- De helft van de basilicumblaadjes er overheen snipperen
- Lam in plakjes snijden en over de aardappelen verdelen
- Dan het bewaarde vleessap erover gieten
- Garneren met de rest basilicumblaadjes