Lekker & Goed Eten

Linzenkoekjes

Snack of Bijgerecht

Ingrediënten

2 - 4 personen

  • 200gr linzen

    2-3 aardappelen

    100 gram Grana Padano

    2 tenen knoflook

    scheutje olijfolie

    2 eieren

    1/2 lt frituurolie

    halfje oud brood

Bereiding

  1. Doe de voorgekookte linzen met het aanhangend water uit het blik in een steelpan en laat zachtjes opwarmen  (Verse linzen moet je uiteraard eerst ongeveer 2 uur laten wellen, dan afgieten en daarna kook je ze gaar in vers water in ongeveer 40 minuten)
  2. Kook de aardappelen in de schil
  3. Giet ze af en laat ze afkoelen
  4. Doe het (al dan niet getoaste) brood in de keukenmachine en verkruimel het; zet apart
  5. Pureer de linzen grof samen met de kaas, de knoflook, de aardappelen, zout en peper en een heel klein beetje olijfolie in de keukenmachine tot een deeg-massa
  6. Klop intussen de eieren in een kom
  7. Rol balletjes van het deeg, druk die plat tot de door jou gewenste vorm
  8. Haal ze door de geklopte eieren en daarna door het verkruimelde brood
  9. Verhit intussen de frituurolie in een diepe pan (ong. 180graden)
  10. Frituur de koekjes ná elkaar om de vereiste temperatuur te behouden
  11. Desgewenst laat je ze uitlekken op keukenpapier, maar ik serveer ze zelf terwijl ze nog warm zijn

Chef's ervaringen

  1. Kan als snack of als bijgerecht met vlees of vis ipv. rijst of gekookte aardappelen
  2. Natuurlijk is paneermeel ipv. het oude brood prima en makkelijker, maar omdat ik niet graag eten weggooi heeft dit mijn voorkeur. En het is lekkerder!
  3. Voor de Grana Padano kun je ook Parmezaanse of Parmigiano Reggiano-kaas nemen