Lekker & Goed Eten

Kabeljauw in pancetta met spinazie

Kruidig, Knapperig, Knoflook!

Ingrediënten

2 personen

  • 250gr linzen

    2 kabeljauwfilets of kabeljauwhaasjes

    200gr pancetta

    een paar eetlepels olijfolie

    4 rozemarijntakjes

    2 tenen knoflook

    1-2 sjalot

    2-3 champignons

    200gr spinazie

    naar smaak rode wijnazijn

Bereiding

  1. De linzen met zout water laten koken
  2. De kabeljauwhaasjes op smaak brengen met zout en zwarte peper
  3. Leg de plakjes pancetta aansluitend naast elkaar op het werkblad
  4. Leg de filets daar in midden op en wikkel ze in de pancetta
  5. Aanbakken in de anti-aanbak pan met olijfolie
  6. Met de rozemarijntakjes als kwastjes de olie over de vis strijken en later ernaast meebakken
  7. De vis met de krokante rozemarijntakjes uit de pan en apart houden
  8. In een andere pan met olie eerst de knoflook in plakjes in de pan, even fruiten
  9. Daarna de en champignons en sjalot 
erbij en even meebakken
  10. Dan de spinazie in de pan en laten slinken tot het bijna droog is
  11. Dan pas eventueel meer olie en zout op de spinazie
  12. Op het laatst een beetje rode wijn azijn erbij is belangrijk
 voor de specifieke smaak
  13. Opdienen met de spinazie en linzen op het bord , dan de vissteaks erop leggen

Chef's ervaringen

  1. Eerst de knoflook, sjalot en champignons (of oesterzwam) aanbakken voordat je de spinazie erbij doet.
  2. Gebruik rustig ontbijtspek ipv de pancetta
.
  3. Ik fruit de knoflook altijd stevig, omdat ik bijna gefrituurde lekker vind.