Ingrediënten
2 personen
-
1 venkelknol
1-2 sjalotten
2 tenen knoflook
50ml olijfolie
1 p/p roodbaarsfilets
flinke handvol venkelzaad
1 limoen
bosje verse koriander
4 eetlepels pastis
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C
- Was de venkel en verwijder desgewenst de buitenste bladeren
- Snijd de venkel in grote stukken, de sjalotten grof snipperen en zet het groen van de venkel even opzij voor de afwerking.
- Snij ook de knoflook in plakjes
- Stoof alles een paar minuten in de olijfolie en schep ze in een ovenschaal
- Scheur de korianderblaadjes van de steeltjes en zet apart, snij die steeltjes kort en voeg toe
- Kneus in een vijzel de venkelzaadjes en strooi die rijkelijk over het mengsel
- Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze op het venkelmengsel samen met de limoenschijfjes
- Zet ongeveer 15 min in de voorverwarmde oven
- Neem de schaal uit de oven, giet de pastis over de roodbaars; door de hitte verdampt de alcohol
- Bestrooi met de korianderblaadjes en het groen van de venkel
- Serveer met rijst of aardappelpuree
Chef's ervaringen
- Begin met een (gietijzeren) ovenbestendige pan en zet die in de oven. Die is dan al heet, dat werkt sneller en bovendien hoef je het venkelmengsel niet in een schaal over te scheppen.
- Door de hitte verdampt de alcohol, dus je wordt echt niet dronken.
- Ik heb het ooit een keer met ansjovis geprobeerd: Mnnnn,….nee. Volgende keer weer gewoon zonder.
- Een paar oesterzwammen aan het uienmengsel toevoegen, heerlijk!
- Volgende keer met een hele vis proberen.