Ingrediënten
2 personen
-
2, korte varkenshaas
half kaasje camembert
200gr ontbijtspek
eetlepel honing
eetlepel olijfolie
2 takjes rozemarijn
peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd een paar inkepingen in de varkenshaas
- Snijd de camembert in plakjes
- Wikkel de plakjes camembert in het ontbijtspek en stop deze in de inkepingen
- Hak de rozemarijn naalden fijn
- Vermeng die met de olijfolie en honing tot een marinade
- Leg de varkenshaasjes in een braadslede en bestrijk met de marinade
- Bestrooi met zwarte peper en een beetje zout
- Zet de varkenshaasjes in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden
- Serveer een hele varkenshaas of snijd in stevige plakken
- Gaat prima met zowel rijst als aardappelen en bv licht gestoomde peentjes en prei
Chef's ervaringen
- Vervang de camembert door brie of gorgonzola
- Wees matig met zout omdat het spek van zichzelf ook al zout van smaak is