Ingrediënten
2 personen
-
400g kalkoenfilet
1-2 zoete aardappelen
2 uien
3 tenen knoflook
2 sinaasappel
bosje koriander
blikje tomatenpuree
2-3 handjes rozijnen
200ml kippenbouillon
2-3 eetlepels kerriepoeder
olijfolie
bosje koriander
zout en peper
Bereiding
- Snij de geschilde zoete aardappel in blokjes.
- Snij de ui in ringen en pers de knoflook.
- Pers de sinaasappel uit.
- Snij de kalkoenfilets in blokjes en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalkoen bruin; schep die daarna uit de pan.
- Voeg daarna nog olie toe; stoof de ui en bak de knoflook aan.
- Doe de kerrie en de tomatenpuree erbij en laat kort bakken.
- Daarna het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel erbij.
- Laat 20 min. koken op middelhoog vuur.
- Voeg dan de blokjes kalkoen en de rozijnen toe; nog even laten garen.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer met de koriander
Chef's ervaringen
- Het even meebakken van de kerrie voorkomt de bittere smaak die het soms kan geven
- “Orange Zest”
Rasp vóór het persen van de sinaasappel wat van de schil (alleen het gekleurde buitenste deel daarvan, het witte is bitter). Zet apart en strooi dan voor het serveren over de stoof. - Het geeft recepten een citrusachtige, pittige smaak.
- Daarvoor bestaan ook speciale raspjes, de zog. “Zesteur” maar met een dunschiller in plakjes snijden lukt ook best goed.
- En ziet er leuk uit!