Lekker & Goed Eten

Improvisatie Toetje 1

Zoet, simpel, snel. Verder nog wensen voor een lekker dessert?

Ingrediënten

2 personen

  • handje amandelen

    1-2 mandarijntje

    handje rozijnen

    handje dadels

    klontje boter

    2 el honing

    snuf kaneel

    handje muntblaadjes

    opt. likeur

Bereiding

  1. Doe de amandelen even in een droge, verhitte pan tot ze iets kleuren en geuren
  2. Voeg de dadels, de rozijnen en de mandarijn in partjes toe; alleen even mee verwarmen, meer niet!
  3. Voeg het klontje boter toe en zet daarna al snel het vuur uit, dus alleen even laten smelten
  4. Dan de honing en een snuf kaneel erover en even goed ‘husselen’
  5. Verdeel over borden of schaaltjes en versnipper de muntblaadjes erover

Chef's ervaringen

  1. Uit de serie ‘Improvisatie Toetjes’ omdat ik meestal bij het koken niets voorbereid, maar na het eten toch vaak trek in iets lekker zoets heb…
  2. Ik ga daarom meer improviseren met ingrediënten die ik meestal wel in huis heb
  3. Deze kan mét of zonder likeur
  4. ‘Life is simpel…’