Ingrediënten
2 personen
-
handje amandelen
1-2 mandarijntje
handje rozijnen
handje dadels
klontje boter
2 el honing
snuf kaneel
handje muntblaadjes
opt. likeur
Bereiding
- Doe de amandelen even in een droge, verhitte pan tot ze iets kleuren en geuren
- Voeg de dadels, de rozijnen en de mandarijn in partjes toe; alleen even mee verwarmen, meer niet!
- Voeg het klontje boter toe en zet daarna al snel het vuur uit, dus alleen even laten smelten
- Dan de honing en een snuf kaneel erover en even goed ‘husselen’
- Verdeel over borden of schaaltjes en versnipper de muntblaadjes erover
Chef's ervaringen
- Uit de serie ‘Improvisatie Toetjes’ omdat ik meestal bij het koken niets voorbereid, maar na het eten toch vaak trek in iets lekker zoets heb…
- Ik ga daarom meer improviseren met ingrediënten die ik meestal wel in huis heb
- Deze kan mét of zonder likeur
- ‘Life is simpel…’