Lekker & Goed Eten

Kip met knoflook & rozemarijn

Pittige Italiaanse kip

Ingrediënten

2 personen

  • 2 Kippenbouten

    Peper & zout

    150 ml Olijolie

    6 tenen Knoflook

    3 takjes Rozemarijn

    150 ml Witte wijn

    6 Rode pepertjes

Bereiding

  1. Kruid de stukjes kip met peper en zout.
  2. Doe de olijfolie in een grote, zware koekenpan en zet op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je de kip toe en bak je ze 1-2 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Zet het vuur laag tot medium-laag, voeg de knoflook en het grootste deel van de rozemarijn toe (bewaar een paar blaadjes om te garneren). Dek af met een deksel en kook 45 minuten, draai de kip van tijd tot tijd.
  4. Zet het vuur hoog, verwijder het deksel, voeg de wijn toe en laat sudderen tot het is verdampt.
  5. Controleer of de kip gaar is; het vlees moet gemakkelijk loskomen van het bot en er mag geen teken van roze zijn als je het dikste deel doorboort. Schep de olie van bovenaf en serveer met rijst.

Chef's ervaringen