Lekker & Goed Eten

Milanese aubergine pasta

Super simpel vegetarische pastagerecht

Ingrediënten

2 personen

  • 2 Aubergine

    Peper & Zout

    2 Ei

    1/2 Oud brood

    ±3 takjes Rozemarijn

    1/2 pak Linguine

    1 Rode pepertjes

    4 tenen Knoflook

    ±15 Cherrytomaatjes

    ±8 blaadjes Basilicum

Bereiding

Aubergine

  1. Elk in 4 dikke plakken snijden
  2. Met erg veel zout bestrooien, erin stampen
  3. Na een paar minuten afkloppen, het vocht eraf deppen
  4. Door het geklopte ei heen halen, bedekken met mix van broodkruimels en rozemarijnblaadjes
  5. Paar minuten op de grillpan
  6. Eruit en geraspte parmezaanse kaas erop kloppen
  7. Paar minuten op 180 Gr in heteluchtoven

 

Pasta

  1. Linguine (of andere pasta) al dente koken
  2. Knoflook en pepertje in plakjes snijden, met olie aanbaken
  3. Tomaatjes erbij
  4. Basilicumblaadjes versnipperen, op het laatst toevoegen
  5. Pasta met aanhangend kookvocht erdoorheen roeren

 

Serveren

  1. Mooi gedraaid op de borden doen
  2. Aubergine erop leggen
  3. “Drizzle” olijfolie met de rest van de parmesaanse kaas erover

Chef's ervaringen