Ingrediënten
2 personen
-
4 Bos uitjes
1/2 Citroensap
2 el Witte wijnazijn
Peper zout
2 eieren
1 Avocado
1 bosje Dragon
±10 Aperges
300gr Kabeljauwfilet
IJswater
1 Rode peper
Olijfolie
Bereiding
De ‘Hollandaisesaus’
- Bos uitjes in tweeën snijden en alleen groene stukjes in een pan
- Sap van een halve citroen mengen met een beetje peper en zout en witte wijnazijn
- Ook een beetje water toevoegen en verwarmen
- Twee eidooiers scheiden van het eiwit
- Eigeel met een Avocado in de blender mixen
- Verse dragonblaadjes toevoegen
- Verwarmde bosuitjes-mengsel laten afkoelen en toevoegen
- Dan nogmaals mixen in de blender tot het een glad mengsel is
- Breng desgewenst op smaak met zout en peper
Kabeljauw stomen
- Beetje water in de pan
- Asperges afsnijden (breek het harde stukje eraf) en evenwijdig in het water leggen
- Kabeljauwfilet door het zout rollen (ivm kleur geen peper!) en bovenop leggen
- Laat een paar minuten stomen
Bosuitjes
- Rest van de bosuitjes mooi in de lengte snijden
- Een paar minuten in ijswater leggen met rest van de blaadjes dragon
- Pepertje in ringetjes snijden en erbij
Serveren
- Saus op boord uitspreiden
- Gestoomde asperges en vis erop leggen
- Groentjes beetje drogen en erop leggen
- Een beetje olijfolie over sprinkelen
Chef's ervaringen
- Gaat ook prima met een gewoon stukje kabeljauw, qua structuur zelfs beter
- Gaat ook prima met in de lengte gesneden peen en prei ipv asperges
- Kan ook met basilicum, munt of peterselie
- Ipv Kabeljauw kun je ook, schar of andere witvis gebruiken
- In een afgedekte schaal met alleen de magnetron lukt het heel erg goed
- Doe vooraf een bak met een bodempje water in de vriezer om later het ijswater te maken voor de bosui
- Snij het allemaal wat meer hanteerbaar
Heerlijk met zowel rijst, alsook met aardappelpuree - Of gehakte bloemkool voor een Low Carb versie