Ingrediënten
2 personen
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
220 ml yoghurt
handvol bloem
zout
olijfolie
klontje boter
2-4 tn knoflook
evt. rozemarijn
evt. peterselie
evt. dragon
evt. basilicum
Bereiding
Het Brood
- Doe de yoghurt, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een keukenmachine en verwerk het tot een deegbal. (Het kan ook met de hand in een kom. Kneed dan het geheel totdat je een mooi deeg hebt.)
- Is het geheel nog iets te droog, voeg dan wat extra yoghurt toe. Is het geheel te nat, voeg dan een beetje extra zelfrijzend bakmeel toe.
- Bestuif een schoon werkblad (schoon aanrecht) met bloem.
- Verdeel het deeg in vieren en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is.
- Smeer het deeg daarna in met een beetje olijfolie.
- Bak het in een grillpan of op een tosti-grill 1 á 2 minuten per kant tot ze gemarkeerd zijn met strepen en opgeblazen, draaiend met een tang.
- Bestrijk de flatbreads met de knoflookboter als ze van de bakplaat komen.
De Knoflookboter
- Pel de knoflookteentjes en plet ze met een knoflookpers.
- Pluk de kruidenblaadjes op een snijplank en hak ze fijn.
- Smelt de boter (of olijfolie) in een kleine pan op middelhoog vuur, roer er dan de knoflook en gehakte kruiden door en zet opzij.
Chef's ervaringen
- Kneden met de keukenmachine gaat erg snel en goed
- Neem genoeg zout
- Niet te dun, niet te dik (‘Learn on the go’)
- Je kunt natuurlijk ook allerlei kruiden naar eigen smaak toevoegen
- Of maak gewoon de knoflookboter!