Ingrediënten
4 personen
-
800 gr Varkenshaas
4 Verse vijgen
50 gr Gorgonzola
100 ml Room
Olijfolie
Roomboter
Bereiding
de Varkenshaas
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden
- Breng het vlees op smaak met peper en zout
- Verhit de olie en het klontje boter in een braadpan
- Braad het vlees rondom bruin
- Snij de vijgen door de helft en leg ze in de pan naast het vlees
- Alles in een ovenschaal doen en zet die met het vet maximaal 10 minuten in de oven
- Haal de schaal uit de oven en dek af met aluminium folie om het vlees te laten rusten
de Saus
- Breng de room aan de kook en laat de gorgonzola er in smelten
- Laat het op het vuur iets indikken
- Eventueel met wat met peper en zout op smaak brengen
- Snij nu de varkenshaas in plakken en serveer het op de gorgonzolasaus met de vijgen
Chef's ervaringen
- Champignons en een rood uitje ein de braadpan zijn heerlijk
- Neem een roestvrijstalen pan die direct van het vuur in de oven kan na het aanbraden van het vlees Makkelijk, en het spaart energie
- Kort, maar op hoog vuur aanbraden, dan pas eventueel de champignons en vijgen erbij
- Serveren óp de saus