Lekker & Goed Eten

Varkenshaas met verse vijgen op gorgonzolasaus

De beste en makkelijkste vleessaus uit de Franse keuken

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr Varkenshaas

    4 Verse vijgen

    50 gr Gorgonzola

    100 ml Room

    Olijfolie

    Roomboter

Bereiding

de Varkenshaas

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180  graden
  2. Breng het vlees op smaak met peper en zout
  3. Verhit de olie en het klontje boter in een braadpan
  4. Braad het vlees rondom bruin
  5. Snij de vijgen door de helft en leg ze in de pan naast het vlees
  6. Alles in een ovenschaal doen en zet die met het vet maximaal 10 minuten in de oven
  7. Haal de schaal uit de oven en dek af met aluminium folie om het vlees te laten rusten

 

de Saus

  1. Breng de room aan de kook en laat de gorgonzola er in smelten
  2. Laat het op het vuur iets indikken
  3. Eventueel met wat met peper en zout op smaak brengen
  4. Snij nu de varkenshaas in plakken en serveer het op de gorgonzolasaus met de vijgen

Chef's ervaringen

  1. Champignons en een rood uitje ein de braadpan zijn heerlijk
  2. Neem een roestvrijstalen pan die direct van het vuur in de oven kan na het aanbraden van het vlees Makkelijk, en het spaart energie
  3. Kort, maar op hoog vuur aanbraden, dan pas eventueel de champignons en vijgen erbij
  4. Serveren óp de saus