Lekker & Goed Eten

Courgette soep met zalm

Lekkere soep, snel op tafel

Ingrediënten

2 personen

  • 1 ui

    2 courgette

    2 el olijfolie

    1l (2 blokjes) kippenbouillon

    125 ml slagroom

    100 gr gerookte zalmsnippers

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig is
  3. Roer de courgetteblokjes erdoor en bak nog 3 minuten mee op hoog vuur
  4. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook; laat de courgette 10 minuten zachtjes doorkoken
  5. Pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom erdoor
  6. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout
  7. Schep de soep in diepeborden en verdeel de zalmsnippers erover

Chef's ervaringen