Lekker & Goed Eten

Thaise garnalensoep

Pittige Thaise soep

Ingrediënten

2 personen

  • 6 Tijger garnalen

    Peper

    1 Sereh

    8 blaadjes Djuruk purut (limoenblad)

    2 el Vissaus

    1 Rood pepertje

    1/2 limoen Limoensap

    handvol blaadjes Koriander

Bereiding

  1. Pel de garnalen, hou apart en doe de schalen in een pan met water met wat gemalen peper
  2. Laten doorkoken; daarna op laag vuur laten staan
  3. Schalen verwijderen
  4. De gekneusde sereh en djoeroek purut toevoegen
  5. Doorkoken en weer op een laag vuur laten staan
  6. Champignons in plakjes toevoegen en vlak voor het opdienen de garnalen erbij doen
  7. Vissaus, citroensap en pepertje in een kom vermengen
  8. Doe een beetje van het mengsel in elke soepkom, schenk de soep erop
  9. Serveer met de korianderblaadjes

Chef's ervaringen