Lekker & Goed Eten

Vistaart

Vereenvoudigde, en (desgewenst) super goedkope versie van een Engelse ‘Fishpie with Spinach’

Ingrediënten

4 personen

  • pakje 400gr Bladerdeeg

    pakje 400gr Koolvis, of andere witvis

    4-6 st Grote Garnalen

    Olijfolie

    2-4 teentjes Knoflook

    2 bosjes Lente-uitjes

    1 Rode peper

    2-4 st Champignons

    400 gr Spinazie

    400 gr Jong-belegen Kaas

    zout

    peper

    nootmuskaat

    naar wens Mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200c˚
  2. Snij de knoflook, het pepertje en de lente-uien in stukken; doe ze in een pan op een hoog vuur met  olijfolie en roerbak een paar minuten.
  3. Doe de spinazie en grof gehakte champignons erbij, laten inkoken.
  4. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe, bak even mee en zet daarna het vuur uit.
  5. Bekleed de met de olie ingevette bodem en de zijkant van een springvorm met het bladerdeeg.
  6. Doe het mengsel hierin.
    Laat de vis uitlekken, pel de garnalen en verdeel dit alles op het mengsel in de vorm.
  7. Rasp hier een deel van de kaas overheen
  8. Leg het bladerdeeg erop, stop hem rond de vis en langs de zijkanten van de vorm, en doe het laatste vel erop.
  9. Leg de Mozzarella in plakken bovenop.
  10. Rasp er nog een laag kaas over en besprenkel eventueel met wat olijfolie.
  11. Bak 15 minuten, of tot de taart goudbruin en knapperig is.

Chef's ervaringen