Lekker & Goed Eten

Spaghetti met Garnalen

Jamie Oliver’s variatie op Italiaanse spaghetti met garnalen

Ingrediënten

2 personen

  • 500 g Spaghetti

    zeezout

    zwarte peper

    olijfolie

    2 t knoflook

    1 á 2 Spaanse of chilipeper

    500 g grote rauwe Garnalen

    1 glas witte wijn

    5 zongedroogde tomaten

    1 citroen

    2 handenvol rucola

    geraspt, naar smaak parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de spaghetti.
  2. Verhit 3 flinke scheuten olijfolie in een koekenpan en doe er de gehakte knoflook en het verkruimelde pepertje bij.
  3. Bak de garnalen kort mee.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes (of doe er tomatenpuree bij); bak even mee.
  5. Giet de witte wijn in de pan en verwarm verder.
  6. Meng de spaghetti en de saus door elkaar,
  7. Rasp de schil van de citroen; even apart houden (zie ook “Orange Zest”)
  8. Knijp het citroensap erover.
  9. Doe de helft van de rucola erbij.
  10. Giet er desgewenst een beetje van het kookvocht bij om de saus dunner te maken.
  11. Strooi er naar smaak zout, peper, de geraspte parmezaanse kaas, de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.

Chef's ervaringen